بررسی علل گرانی کاغذ و توقف تورم آن
احمد شریفان نایبرئیس اول اتحادیه فروشندگان صفحه و مقوا دو برهان را سبب ساز گران شدن کاغذ در هفتههای قبل برشمرد .
اولین استدلال در گرانی و به هم تناول کردن نظم بازار، طراحی کارت ویزیت تاخیر ایجاد گردیده در ترخیص محمولههای صفحه از گمرک بود که این تاخیر به برهان افزوده شدن ملاحظات و حساسیتها در ممانعت از ورود کالای قاچاق اتفاق زمین خورد .
ادله دوم این بود که سال جاری وزارت فراگیری و رویش خیلی دیر نسبت به خرید ورقه مصرفی در ساخت کتابهای درسی مبادرت کرد و خرید انبوه این وزارتخانه که اتفاقا با تاخیر ترخیص محمولهها هم زمان شد نیز روی وضعیت بازار تاثیر منفی گذاشت .
نایبرئیس اول اتحادیه فروشندگان برگه و مقوا یاد نشان کرد: در ارتفاع هفتههای پیشین ارزش صفحه 90×60 اندونزی و چینِ 70 گرم به بندی 77 تا 80 هزار تومان رسید اما خوشبختانه پروسه تورم ورقه متوقف شده و با گذشتن از دست اندرکاران ذکر شده، باید در هفتههای آتی به موقعیت اولیه خود بازگردد .
و در پاسخ به این سوال که در صورت نزول قیمتها، قیمتِ برگه تحریر به چه رقمی میرسد، گفت: تا پیش از وقوع حوادث اخیر، قیمت صفحه تحریری فرنگی در بازار، میان بندی 67 تا 68 هزار تومان بود و پیشبینی ما این می باشد که به زودی به همین مرحله بازگردد . شریفان همینطور در پاسخ به این سوال که با وجود رویکردهای حمایتی از صفحه ایرانی، دلیل ترغیب شدن وزارت آموزش و پرورش به خرید کاغذ فرنگی برای ساخت کتابهای درسی چیست؟ توضیح داد: قیمت برگه ایرانی (کاغذ پارس) نسبتاً به بندی 66 هزار تومان رسیده میباشد و دیگر تفاوت چندانی با کاغذ فرنگی ندارد . به همین استدلال و با در لحاظ گرفتن هزینههای بالای چاپ روی صفحه ایرانی، ایجاد کتابهای درسی با ورقه خارجی به صرفهتر می باشد .
او در این باره گفت: کاغذ ایرانی، پرز متعددی دارد و به دستگاههای چاپ دیجیتال لطمه میزند . از طرف دیگر جذب مرکب این کاغذها دوچندان است و کیفیت چاپ دیجیتال با این گونه کاغذ، اندک هست . به همین ادله آموزش و رویش برای چاپ کتابهایی که تصویرهای بیشتری دارند، ناچار به استفاده از صفحه فرنگی است . نایبرئیس نخستین اتحادیه فروشندگان برگه و مقوا تاکید کرد: اما به حیث میرسد افزایش بها ورقه ایرانی و نزدیک شدنش به نرخ صفحه خارجی، ایجاد کنندگان کتابهای درسی را بیشتر از پیشین به به کارگیری از کاغذهای فرنگی ترغیب کرده میباشد .