بارکد چیست؟

به زبان معمولی می ‌ توانایی گفت: گروه ‌ ای از میله ‌ ها یا خطوط سیاه رنگی است که معمولاً بر روی زمینه ‌ ای سفید چاپ ‌ گردیده و از آن برای شناسایی یک متاع استعمال می ‌ شود؛ به این چهره که بارکد دربردارنده خصوصیات یک کالا در هنگام ایجاد به وسیله ایجاد کننده روی آن نصب می ‌ شود . بیشترین کاربرد کنونی بارکد شناسایی کالای خریداری شده و گهگاه هم تشخیص بها آن میباشد . 

 

 

طراحی کارت ویزیت

در یک تعریف دقیق ‌ تر باید گفت: بارکد عبارت میباشد از انتقال داده ‌ ها از نحوه امواج نوری . بارکد مجموعه ‌ ای از خطوط میله ‌ ای موازی با پهنا ‌ های متعدد (پهن و نازک) می‌باشد که اندازه هر خط معنی و مضمون‌ خاصی برای دستگاه بارکدخوان دارااست . در حقیقت دستگاه بارکدخوان ماشینی است که داده ها را به شکل بصری بر روی برگه سناریو می ‌ دهد . 

 

 

فواید 

بارکد دار کردن کالا 

در 

تحت برخی از فواید بارکد کردن محصولات اشاره گردیده است: 

مصونیت اکثر از خطاپذیری به علت کاهش دخالت نیروی انسانی و وارد نشدن دستی داده ها . 

 

جور ‌ بندی دقیق اطلاعات . 

 

سرعت بالا به همراه درستی اکثر . 

 

دسترسی 

آسان به داده ها واقعی و واقعی (در جریان فرآیند توزیع و استفاده یک کالا) 

امکان گزارش ‌ گیری ‌ های هوشمند از اطلاعات ثبت ‌شده در سیستم . 

 

قابلیت و امکان انجام تحلیل ‌های هوشمند با استعمال از ابزار هوشمند تجاری بر روی اطلاعات ذخیره ‌ گردیده در سیستم . 

 

ارزان بودن سیستم بارکد نسبت به بقیه سیستم ‌ های هوشمند . 

 

 

انواع 

بارکد: 

بارکدها به عامل سرعت، دقت و فواید مضاعف خود، زیاد پرکاربرد شده ‌ اند . با فراگیر شدن استفاده از بارکدها نیاز به ذخیره اطلاعات عمده در آن ها بیش از پیش شم شد . 

 

بدین ترتیب کارایی ‌ های زیادی برای قابلیت ارتقاء ذخیره داده ها در بارکد انجام شد . 

 

راهکارهایی از قبیل ارتقا تعداد ارقام بارکد و چه بسا قرار دادن یک سری بارکد در کنار یکدیگر (بارکدهای چندتایی) برای ذخیره هر چه بخش اعظم اطلاعات ارائه شد . 

 

اما خلل این ‌ جا بود که این راهکارها، مشکلاتی مانند افزایش میزان ، پیچیدگی در پروسه خوانش و افزایش بها بارکد را در پی داشت و این قضیه از کاربری بارکد می ‌ کاست . 

 

برای حل این مشکلات ایده ساخت بارکدهای دوبعدی قضیه دقت قرار گرفت . بارکدهای دوبعدی توانایی ذخیره ‌ سازی اطلاعات عمده در مقدار کوچک را دارا‌هستند . انواع مختلفی از بارکدهای دوبعدی وجود دارد که از دارای شهرت ‌ ترین آنها می توان به QRCode ، PDF 147، Data Matrix و MaxiCode ‌ اشاره کرد . 

 

در 

جدول زیر مقایسه ‌ ای از این بارکدها ارائه گردیده است: 

 

 

معرفی 

QRCode 

در سال 1994 یک کمپانی ژاپنی مبدع جور تازه ‌ ای از بارکد شد که نام QR را برای آن برگزید . بارکدهای QR متشکل از ماتریکس ‌های دوبعدی میباشند . این دو کلام مخفف عبارت « ResponseQuick » به معنی جواب پرسرعت می‌باشد و در واقع اشاره به رمزگشایی سریعی دارد که کدهای آن فراهم می ‌ نمایند . در اکنون حاضر این بارکدها همگانی ترین نوع درکشور ژاپن هستند و بیش ‌ تر موبایل ‌ های تلفن همراه تولید ژاپن بضاعت قرائت آن ‌ ها را دارا‌هستند . 

 

 

 

 

ظرفیت 

داده ‌ QR و قابلیت و امکان بازیابی 

یک 

بارکد QR عادی می ‌ تواند: 

تا 7089 کاراکتر نومریک، 

تا 4296 کاراکتر آلفانومریک، 

تا 2953 بایت داده باینری، 

* و تا 1817 کاراکتر کانا در خویش نگه دارد . 

 

این بارکدها در رخ مخدوش شدن نیز از 7 تا 30 درصد قابلیت و امکان اصلاح دارند و خوانش و رمزگشایی آن ‌ ها مبتلا مشکل نمی ‌ شود . 

 

کابردهای 

QR 

این گونه بارکد در ابتدا با انگیزه به کارگیری در ساخت اتومبیل ‌ های سنگین اختراع شد اما امروز گستره وسیعی از گونه های کاربردها برای آن تعریف گردیده است . ادله این استعمال گسترده نیز چیزی نمی‌باشد جز داده ها متعددی که QR کدها قادرند در خویش دربر بگیرند . 

 

از جمله دیگر کاربردهای QR کدها می ‌توان به نشان ‌ گذاری مسیرها و نقاط داخل شهری، درج اطلاعات فردی بر روی کارت ‌ های ویزیت، لینک و پیوند ‌ های دارای ربط با خبر در مجله ‌ ها، داده ها مربوط به اثرها تاریخی و فرهنگی، ارائه داده ها بیش ‌ تر در رابطه تبلیغات بیلبوردها و … اشاره کرد .