8 دلیل که شما به کارت ویزیت نیاز دارید؟

بروز چاپ چهره یی در جمهوری اسلامی ایران به مقطع محمد فرمانروا بر می گردد . اولیه کتاب شناخته شده‌ای که چاپ مصور شد، کتاب «لیلی و مجنون» مکتبی بود که در سال1259هـ . ق به چاپ رسیده هست . در چهار کاغذ از این کتاب چهار تصویر وجود داراست که با مرکب چاپ رسم و به معمول دوران با دست آنان را رنگ کرده‌اند . پس از آن در سال1264قمری «دیوان فضولی بغدادی» را با بیست تصویر به چاپ رساندند 

آنگاه از آن کتاب «روضه المجاهدین» با هشت تصویر چاپ شد . از اولیه محرم سال 1300هجری قمری که اولی شماره? روزنامه? «شرف» منتشر شد تا سال 1309هـ . ق هشتاد و هفت شماره? آن دارای تصاویر بود . روزنامه? «شرافت» هم که از صفر 1314 هـ . ق به چاپ میرسید مصور بود .  طراحی کارت ویزیت 

 

روزنامه? وقایع اتفاقیه به عنوان اولی روزنامه? دولتی و دومی روزنامه? اهل ایران نیز از شماره 470 (مورخ پنج شنبه 21 محرم 1277) به بعد، مصور می باشد و در برهه زمانی چهار سال 88 شماره آن را مصور چاپ کرده‌اند . از آن پس، بهره‌گیری از چاپ مصور به تدریج در روزنامه‌های دیگر هم معمول شد . 

 

او‌لین فرد ایرانی که چاپ چهره‌ای را فرا گرفت، آقا میرزا عبدالمطلب نقاش باشی اصفهانی بود . میرزا عبدالمطلب از طرف امنای دولت به فرنگ پیامبر شده و در آن جا چاپ چهره یی آموخته بود . او از هوشمندان عصر خود بود و افراد دیگری از جمله آقا میرزا ابوتراب نقاش مخصوص وزارت انطباعات چاپ مصور را از وی فراگرفته‌اند .[14] در لحاظ داشته باشیم که در میان چاپ سنگی مصور و چاپ سربی مصور تفاوت بود . 

 

چاپ سنگی مصور همانند چاپ معمولی بود و تنها تفاوت آن به مهارت نقاش در مخلوط مرکب چاپ برمی‌گشت که مرکب آن را از مرکب معمولی غلیظ تر می‌ساخت، اما چاپ سربی مصور مشروط به گراورسازی بود و هم زمان با بروز چاپ مصور در ایران، در اروپا با استفاده از تیزاب مطالب را روی چوب می‌کندند و از روی دسته حاصله به چاپ می‌رساندند .